Baw się w Szczecinie

Samodzielne przygotowanie imprezy wigilijnej w firmie nie jest proste. Niemniej jednak załóżmy, że firma ma swoje zaplecze gastronomiczne i możliwe jest przygotowanie wigilii w siedzibie firmy. Zobacz, co Szczecin wigilia firmowa musi mieć w menu.

Bez wątpienia na takiej firmowej wigilii rzadko przestrzega się tych standardowych 12 potraw i jest ich mniej, a do tego nie wszystkie są takie typowo wigilijne. Spróbujmy natomiast przygotować menu pół na pół, pół wigilijne, pół imprezowe, ale postne. Pierwszym i bardzo istotnym daniem powinien być tutaj karp w galarecie. Można go również przygotować pieczonego, grillowanego albo smażonego, niemniej jednak trzeba pamiętać, że na takich krótkich przyjęciach im dodatkowo potraw zimnych, tym dużo lepiej. Innymi przystawkami mogą być: warzywna sałatka z majonezem, jakieś śledzie i tutaj pomysł jest dowolny, warzywa na przykład. w formie pieczonych z dipami, koreczki i coś z grzybami – na przykład. rolada warzywno-grzybowa. Szczecin wigilia firmowa z ciepłych dań może posiadać barszcz czerwony z uszkami, zupę rybną lub na przykład. zupę grzybową bądź także krem grzybowy z grzankami. Innymi ciepłymi daniami mogą być kluski z makiem, groch z kapustą, faszerowany łosoś i jakieś danie jednogarnkowe. Szczecin wigilia firmowa musi być również wyposażona w opłatek, soki , a dodatkowo ciepłe napoje – kawę i herbatę w co najmniej dwóch rodzajach. Rozpuszczalną , a dodatkowo prawdziwą i herbatę np. czarną i zieloną. Warto też pamiętać o słodkościach – o serniku tradycyjnym, makowcu i owocach , a ponadto słodyczach. Taka wigilia z całą pewnością będzie bardzo udana.
Warto sprawdzić: Impreza sylwestrowa w Szczecinie.