Kulinaria

Dobre bajgle

Bajgle amerykańskie to jedne z najpopularniejszych towarów piekarniczych Ameryki, w szczególności Nowego Jorku, choćby znane zostały one przed laty również w Europie. Pszenne bułki z dziurką – miękkie wewnątrz i z chrupiąca, aromatyczną skórką, perfekcyjnie smakują z prawie że każdym dodatkiem. American bagels zapiekane są zwykle bez niczego, choć perfekcyjnie smakują również z cebulką, sezamem czy makiem, a już zwłaszcza ciekawe wrażenia zapewniają kubkom smakowym dodatki w postaci papryczki jalapenio, rodzynek czy też sera cheddar.

W Stanach Zjednoczonych Ameryki Północnej, American bagels można kupić w każdej nieomalże piekarni,choćby nie brak także amatorów samodzielnych wypieków. W Polsce wciąż brak miejsc, w których można aby rozkoszować się smakiem tych przepysznych bułeczek. Bajgle amerykańskie Warszawa, to wyjście vis a vis oczekiwaniom tych, którzy mieli szczęście spróbować nowojorskiego przysmaku w trakcie pobytu za oceanem, a również tych, którzy marzą o tym by go poznać i wzbogacić monotonię dotychczasowych lunchy, kolacji czy śniadań. Korzystanie we współczesnym piekarnictwie innowacyjnych urządzeń do wyrabiania masy drożdżowej, sprawia, że wypieki takie, jak bułki z dziurką są w każdym momencie na najwyższym poziomie jakościowym.Połączenie tradycyjnej receptury i smaku z wieloletnim doświadczeniem piekarzy, sprawiają, że bajgle mają szansę zagościć na polskich stołach na dobre, tak jak to miało miejsce za oceanem. Bajgle amerykańskie Warszawa to gwarancja piekarnictwa na bardzo wysokim poziomie i niezapomnianego smaku Ameryki na polskim stole.
Sprawdź: american bagels.